پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: گزارش توسعه كاربرد فناوري هاي نوين فاوا در صنعت آب و برق, رسولي ديسفاني، مجيد

گزارش توسعه كاربرد فناوري هاي نوين فاوا در صنعت آب و برق

رسولي ديسفاني، مجيد

2. پدیدآور: رسولي ديسفاني، مجيد
  3. عنوان و شرح مسئولیت:گزارش توسعه كاربرد فناوري هاي نوين فاوا در صنعت آب و برق / مجيد رسولي ديسفاني، آرش معبودي حسنلويي، كلثوم عباسي شاهكوه، زهرا كلاتهايي، مصطفي مقدس
  5. یادداشت:يكي از دلايلي كه هزينه‌هاي دسترسي به انرژي بالاست، به زيرساختي برمي‌گردد كه بايد انرژي را به مصرف‌كنندگان برساند. اكثر شهرها از طريق شبكه برق به انرژي دسترسي دارند اما هزينه راه‌اندازي زيرساخت شبكه برق در مناطق روستايي و كوهستاني بسيار زياد است. استفاده از معماري‌هاي ميكرو گريد، ماكروگريد و آف‌گريد محلي مي‌تواند راهكارهايي براي هزينه كمتر ارائه كنند.
    ICT در اين زمينه مي‌تواند اثر مثبتي داشته باشد. زيرا در بيشتر كشورهاي پيشرفته، حتي مناطق دورافتاده و روستايي هم به برق دسترسي دارند. اينجا ICT به مصرف‌كنندگان ياري مي‌رساند تا با كمك حسگرها و عملگرهاي مكانيكي تقاضايشان را مديريت كنند و يا به توليد/مصرف‌كننده تبديل شوند و حتي انرژي مورد مازاد خود را نيز بفروش برسانند. بعلاوه توليدكنندگان انرژي با كمك ICT مي‌توانند شبكه را مانيتور و مديريت نمايند، كارايي را بهبود ببخشد و هزينه‌ها را كاهش دهد.
    ICT براي بهبود بازده انرژي در سمت توليد و مصرف نقش اساسي دارد. امروزه حدود 70 % انرژي الكتريكي تا پيش از رسيدن به مصرف‌كننده نهايي هدر مي‌شود. ICT با هوشمند كردن زنجيره توليد و مصرف، مي‌تواند كارايي را بهبود بخشد. از سويي ديگر در كشورهاي در حال توسعه در سمت توليد و انتقال، مقدار زيادي از انرژي هدر مي‌رود و هوشمندسازي شبكه مي‌تواند بازده را افزايش دهد. قانون‌گذاران و رگولاتورها در سراسر جهان، قوانين و معيارهاي مختلفي را طراحي كرده‌اند تا امكان همكاري ميان شركت‌هاي برق و شركت‌هاي مخابراتي را فراهم كند.
  6. موضوع:فناوري هاي نوين.
  7. موضوع:فاوا.
  8. موضوع:شبكه‌هاي هوشمند.