پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: سامانه تحليل و جستجوي خبر هشتگ [گزارش دفتر نظارت], بلالي، علي

سامانه تحليل و جستجوي خبر هشتگ [گزارش دفتر نظارت]

بلالي، علي

1. شماره سند: 8728
  2. پدیدآور: بلالي، علي
  3. عنوان و شرح مسئولیت:سامانه تحليل و جستجوي خبر هشتگ [گزارش دفتر نظارت] / شركت مشاوران مديريت هما پلاس، علي بلالي، مرتضي قوامي، محمد مهدي يدالهي.
  4. نشر: تهران مركز تحقيقات مخابرات ايران 1396
  5. یادداشت:از ميان انواع اطلاعات،‌ اطلاعات خبري از اهميت و محبوبيت خاصي برخوردار است و كاربران براي اطلاع از اخبار روز به سايت‌هاي خبري مراجعه كرده، اخبار را جستجو و دنبال مي‌كنند. تحليل رتبه‌ي الكساي سايت‌هاي ايراني نيز بيانگر اهميت سايت‌هاي خبري و استفاده زياد كاربران ايراني از اين سايت‌ها است. خبرگزاري‌‌ها، سايت‌هاي خبري و روزنامه‌هاي آنلاين، همه روزه حجم عظيمي از اطلاعات خبري توليد مي‌كنند كه روزبه‌روز برحجم آن افزوده مي‌شود. نرخ رشد اين اطلاعات تا بدانجاست كه امروزه كاربران با مشكل "بار سنگين اطلاعات" مواجه‌اند و فرايند پردازش اطلاعات براي كاربران دشوار و گاه غيرممكن است، بطوريكه مشكل دسترسي به اطلاعات، جدي‌تر از نبود اطلاعات است. امروزه چالش عمده كاربران دستيابي به اطلاعات مورد نياز است. به عبارت ديگر كاربر چگونه از ميان اين انبوه اطلاعات خبري، نياز اطلاعاتي خود را برطرف سازد. با توجه به اين موارد، پروژه‌اي تحت عنوان پروژه تحليل و جستجوي خبر در شركت هماپلاس راه‌اندازي گرديد كه تحت نظارت مركز تحقيقات مخابرات اجراي آن انجام گرفت. در اين پروژه در كنار جمع¬آوري اخبار از منابع مختلف خبري، براي دسترسي سريعتر به اطلاعات مورد نياز كاربر، قابليت جستجو و تحليل¬هاي مختلف ارائه شده¬است. اين تحليل¬ها شامل شناسايي داستان¬هاي خبري، دسته‌بندي موضوعي اخبار، شناسايي اخبار مرتبط و تكراري و ارائه پديده¬هاي خبري است. همچنين قابليت جستجوي متني، تصوير و ويديو نيز در سامانه قرار داده شده¬است.
    در اين مستند شرحي از مدل مفهومي و فعاليت‌هاي انجام گرفته در خصوص رسيدن به سامانه هوشمند تحليل و جستجوي خبر آورده شده است. در كنار اين موارد گزارشي از ميزان و نحوه كاركرد كاربران به همراه قابليت‌هاي سامانه آورده شده است. معماري سخت‌افزاري، درگاه‌هاي استفاده از خدمات و منابعي كه قصد آزادسازي آن وجود دارد نيز توضيح داده شده است. همچنين نيروي انساني دخيل در اين پروژه به تفكيك مشخصات و وظايفشان يكي ديگر از توضيحات داده شده در اين مستند است.
  6. موضوع:جمع آوري اخبار.
  7. موضوع:تحليل اخبار.