پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: تدوين روند، ارائه نسخه دوم نقشه راه و نسخه اول برنامه اجرايي بومي سازي فناوري SDN

2. عنوان و شرح مسئولیت:تدوين روند، ارائه نسخه دوم نقشه راه و نسخه اول برنامه اجرايي بومي سازي فناوري SDN حسن يگانه، حميد صبائي
  4. یادداشت:در شبكه‌هاي امروزي، امكان نوآوري و اجراي ايده‌هاي جديد، به دليل استفاده از شبكه‌هاي سنتي، كار بسيار سخت و پيچيده‌اي است. فناوري SDN مدل جديدي از شبكه است كه در آن كنترل شبكه از سخت‌افزارهاي فيزيكي جدا مي‌شود و يك برنامه نرم‌افزاري با روش كنترل منطقي متمركز، رفتار شبكه را كنترل مي‌كند. استفاده از كنترل متمركز و يك لينك ارتباطي مشترك بين عناصر مختلف شبكه، منجر به افزايش بازدهي شبكه، مهندسي متمركز ترافيك، سريع‌تر شدن زمان تشخيص خطا، پياده‌سازي سرويس‌هاي جديد و امكان اجراي شبكه‌هاي مجازي بر روي يك شبكه فيزيكي مشترك، مي‌شود. هدف از اين پروژه، ارائه نقشه‌راه بومي‌سازي فناوري SDN در سطح وزارت ICT و ارائه فعاليت‌هاي پيشنهادي براي تشكيل زيست‌بوم فناوري، مي‌باشد. بدين مفهوم كه به‌منظور حركت از وضعيت فعلي و دستيابي به اهداف و چشم‌انداز پيش‌بيني‌شده، مي‌بايست زيست‌بومي ارائه شود كه در طولاني مدت، بتواند با اتكا به توان اجزاء، ادامه فعاليت دهد. از آنجاييكه اين فناوري در حال رشد بوده و بالغ نشده است، تمركز نقشه راه بر فعاليت‌هاي تا دو سال آتي، خواهد بود. البته، چشم‌انداز، براي پنج سال آتي، مد نظر خواهد بود. با توجه به ارائه نسخه اول نقشه راه كه در فاز قبلي ارائه ‌شده و متدولوژي تحقيق كه در ابتداي گزارش تشريح گرديده، در اين فاز، ضمن بروزرساني اطلاعات قبلي و رفع برخي نواقص، اطلاعات جديد نيز به گزارش افزوده شده است. لذا با بهره‌گيري از اطلاعات بروزرساني‌شده، بازخوردها و جلسه هم‌انديشي، نسخه دوم نقشه راه بومي‌سازي فناوري SDN، ارائه گرديده است. همچنين با استفاده از نقشه راه، نسخه اول برنامه اجرايي كه مشتمل بر عناوين پروژه‌هاي داراي اولويت اول و دوم، مي‌باشد نيز براي يك دوره حدود دو‌ساله (با توجه به نوظهور بودن فناوري)، بيان گرديده است. بنابراين، در اين گزارش پس از آنكه در فصل اول شناخت افزون‌تري از فناوري در بخش‌هاي مختلف در خصوص جايگاه SDN و در نظرگرفتن نقش و جايگاه مجازي‌سازي(NFV)، ارائه مي‌گردد، در فصل‌هاي دوم و سوم، وضعيت موجود، روند و وضعيت آتي فناوري، ترسيم مي‌شود. در فصل چهار، گزارشات مديريتي فناورانه و جمع‌بندي جلسه(سمينار) هم‌انديشي و نظرات خبرگان، ارائه شده‌است. در دو فصل آخر نيز، با جمع‌بندي و تلخيص مطالب، نسخه دوم نقشه راه و نسخه اول برنامه اجرايي، ارائه گرديده‌است. قاعدتا در فاز سوم پروژه، بر اساس بازخوردهاي دريافتي، اين بخش، بروزرساني و تكميل خواهد گرديد.
  5. موضوع:SDN
  6. موضوع:وضعيت آتي.