پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: طراحي، شبيه سازي آنتن لينك راديويي پر ظرفيت موج ميلي متري, عامري، حسين

طراحي، شبيه سازي آنتن لينك راديويي پر ظرفيت موج ميلي متري

عامري، حسين

2. پدیدآور: عامري، حسين
  3. عنوان و شرح مسئولیت:طراحي، شبيه سازي آنتن لينك راديويي پر ظرفيت موج ميلي متري حسين عامري
  5. یادداشت:در اين گزارش ضمن مرور فناوري موج ميلي‌متري در خصوص انواع آنتن هاي بكار رفته در سيستم هاي ارتباطي اين فناوري نيز بحث شده است. انواع آنتن‌هاي موج ميلي‌متري كه خود به دو دسته آنتن‌هاي بهره بالا و آنتن‌هاي موج ميلي‌متري تقسيم بندي مي شود بررسي مي شود. اين بررسي دربردارنده آنتن‌هاي هورن (Horn Antenna)، Lens Horn Antenna، Cavity Backed Antenna، Reflector Antenna، Prime Focus، Offset Cassegrain، Gregorian مي‌باشد. همچنين تغذيه آنتن‌هاي منعكس كننده نيز بررسي خواهند شد. از جمله موضوعاتي كه مورد بررسي قرار گرفته اند آنتن منعكس كننده از نوع Cassegrain مي باشد كه مزايا و كاربردهاي آن بررسي شده اند. در ارتباط با طراحي آنتن Cassegrain نيز موضوعاتي نظير خصوصيات هندسي سطح سهموي، محاسبه چگالي جريان سطحي منعكس كننده، محاسبه ميدان هاي اطراف آنتن سهموي، روش توزيع جريان در صفحه دهانه، روش توزيع جريان در سطح منعكس كننده، دايركتيويته و راندمان دهانه و همچنين عدم تطبيق تغذيه با منعكس كننده و خصوصيات سطح منعكس كننده هذلولوي بررسي شده اند. با توجه به هدف نهايي اين پروژه كه طراحي، شبيه سازي و ساخت آنتن مي باشد اصول و مباني طراحي آنتن Cassegrain براي فركانس 70 گيگاهرتز نيز بيان شده است. اين مباني شامل روند طراحي و بررسي تلورانس سطح در آنتن هاي منعكس كننده (reflector) مي باشد. در زمينه طراحي و شبيه سازي نيز طراحي آنتن پهن باند Cassegrain براي فركانس 70 تا 90 گيگاهرتز با نرم افزارهاي رايج و نرم افزار Feko انجام شده است كه شامل بررسي نتايج حاصل از شبيه‌سازي آنتن هورن، بررسي نتايج حاصل از شبيه‌سازي آنتن cassegrain، مقايسه نتايج به دست آمده با استاندارد ETSI و بررسي تاثير تغيير مكان هورن بر عملكرد آنتن مي باشد. نهايتا پس از طراحي و شبيه سازي، آنتن مورد نظر ساخته شده و نتايج آن نيز ارائه شده است. همچنين اطلاعاتي در خصوص روش تست آنتن نيز ارائه شده است.

6. موضوع:Cassegrain
  7. موضوع:موج ميليمتري