پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: شناسايي عوامل محيطي كلان داده ها, معين، محمد شهرام

شناسايي عوامل محيطي كلان داده ها

معين، محمد شهرام

2. پدیدآور: معين، محمد شهرام
  3. عنوان و شرح مسئولیت:شناسايي عوامل محيطي كلان داده ها محمد شهرام معين، مهدي حسين پور، نيلوفر شجاعي، بابك معصوم پور، بهروز الياسي، مهدي حسيني نسب، رويا ذوالفقاري، الهام صلاحي
  5. یادداشت:ويژگي اصلي و وجه تمايز برنامه‌هاي راهبردي با برنامه‌هاي بلندمدت، در نوع نگاه آن‌ها به محيط پيراموني مي‌باشد. در واقع مي‌توان گفت كه در برنامه‌هاي راهبردي، پرداختن به عوامل و اتفاقات محيط پيرامون از اهميت و ضرورت بالايي برخوردار است. با عنايت به اين موضوع، يكي از نقاط كليدي در فرايند تدوين نقشه راه كلان داده‌ها، تحليل محيط مي‌باشد. بديهي است كه در تدوين نقشه‌هاي راه، تغيير شرايط، در جهت‌گيري‌ها و اتخاذ استراتژي‌ها، بسيار اثرگذار خواهد‌بود. در اين گزارش تلاش شده‌است تا با توجه به اهميت موضوع، تمامي عوامل محيطي كه به نوعي در توسعه كلان داده‌ها تأثيرگذار هستند، اعم از ابعاد سياسي، اقتصادي، فرهنگي اجتماعي، فناورانه، زيست محيطي و قانوني شناسايي و تحليل شوند. بنابراين ابتدا مرور ادبياتي بر تحليل محيط صورت گرفته است، سپس جايگاه تحليل محيط در تدوين نقشه راه كلان داده‌ها مشخص و عوامل محيطي با بررسي اسناد مرتبط كلان داده‌ها شناسايي شده‌اند. در نهايت اين عوامل از طريق جلسه با خبرگان و اخذ نظرات ايشان تاييد و اولويت‌بندي شده‌اند. در قدم‌هاي بعدي نتايج حاصل از اين مرحله، در فاز 3 مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
  6. موضوع:كلان داده ها
  7. موضوع:تحليل PESTEL