پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: شبكه ارتباطي در اينترنت اشياء, رسولي ديسفاني، مجيد

شبكه ارتباطي در اينترنت اشياء

رسولي ديسفاني، مجيد

2. پدیدآور: رسولي ديسفاني، مجيد
  3. عنوان و شرح مسئولیت:شبكه ارتباطي در اينترنت اشياء مجيد رسولي ديسفاني، حميد رضا اخوان، محمد رضا محمدي كاشاني، رضا احساني، معصومه خوش بختيان، نصرالله عبدي
  5. یادداشت:پروژه تدوين نقشه راه اينترنت اشياء (IOT/IOE )
  6. یادداشت:اينترنت اشياء فناوري جديدي است كه در آن هر موجودي اعم از انسان، حيوان، اشياء، وسايل نقليه يا ساختمان ها براي خود هويت ديجيتال دارند. اين موجودات با كمك حسگرها، شبكه ارتباطي و نرم افزارها امكان جمع آوري داده ها، ارسال، ذخيره سازي، پردازش، نتيجه گيري و انجام عمليات سريع، هوشمند و دقيق را ممكن مي كند. اين گزارش در 8 فصل تهيه شده است. روش تهيه فصول اين گزارش مبتني بر تحقيقات اوليه منابع در دسترس بوده است و سعي شده تا حد امكان فناوري IoT از ديد شبكه‌ها، ارتباطات بي‌سيم و باسيم و جوانب مهم مرتبط با شبكه پوشش داده شود. البته ساير مباحث فني مرتبط نيز در گزارش‌هاي تحليلي تهيه و ارائه شده است كه مي‌تواند مكمل اين گزارش باشد. درفصل اول، مفهوم، قلمرو و معماري IOT در رابطه با لايه شبكه و ارتباطات اينترنت اشياء روشن شده و ويژگي هاي اساسي، الزامات، مشخصات آن شناسايي و مدل مرجعي براي آن ارايه شده است. بدين منظور ابتدا معماري لايه اي اينترنت اشياء از نقطه نظر ارتباطات و با تاكيد بر ديدگاه فيزيكي و جريان اطلاعات مورد بررسي قرار گرفته است. در فصل دوم، چند شبكه‌ مهم بي‌سيم حسگرها در گستره‌هاي كوتاه كه بيشتر در IoT مطرح خواهند شد، مورد بررسي و نكات فني لازم هركدام مشخص شده و نقاط قوت و ضعف هركدام بسته به نوع آن در متن ذكر شده است. در انتهاي اين بخش، فناوري‌هاي مذكور با يكديگر مقايسه شده‌اند. در ادامه اين قسمت، فناوري‌‌هاي شبكه گستره بلند توان كم (LPWAN) همانند قسمت قبل مورد بررسي قرار گرفت، مزايا و معايب هركدام نيز مشخص شد. در انتهاي اين قسمت نيز مقايسه‌اي بين آن‌ها انجام شد. در فصل سوم، به بررسي گيت‌وي پرداخته شده است و كاركردها و ويژگي‌هاي آن از منظر استاندارد و راه حل‌هاي شركت‌هاي مختلف ارائه شده است. در فصل چهارم، روند تكامل شبكه‌هاي دسترسي بي‌سيم از جمله نسل‌هاي مختلف آن و ظهور شبكه‌هاي جديد مناسب براي IoT مورد تحقيق و بررسي قرار گرفت. در انتهاي اين فصل نيز مقايسه‌اي بين شبكه‌هاي بي‌سيم دسترسي صورت گرفت. در فصل پنجم، بحث جديد SDN و نحوه ورود آن در IoT به صورت اجمالي مورد بررسي قرار گرفت. درفصل ششم، با توجه به منابع موجود مطالعات تطبيقي در زمينه استفاده از فناوري LoRa در اروپا و چند كشور آسياپاسيفيك انجام شد. درفصل هفتم، پروتكل هاي جديد مورد استفاده در لايه‌هاي مختلف تحت بررسي و روند تغييرات آن به سمت پروتكل‌هاي سبك‌تر و مناسب IoT دنبال گرديد. در فصل آخر، به IoT از ديدگاه استاندارد پرداخته شده است و سپس سازمان‌هاي استاندارد ساز در سطح بين‌الملل معرفي شده و در انتها جوانب مديريتي و چالش‌هاي موجود در اين ناحيه مورد بررسي قرار گرفته است. شناخت پايه انواع فناوري‌هاي مهم در IoT و كليه جوانب مرتبط با آن‌ها از نتايج اصلي اين گزارش است.

7. موضوع:اينترنت اشياء
  8. موضوع:معماري